PROVA PÅ KURS I SILVERSMIDE

Kursverksamheten i Rejmyre startade i januari 2020 och är redan väldigt omtyckt. Irina Shujski ska leda er genom alla grundmoment och dessutom visa några nyttiga knep. Ni blir förvånade hur mycket hinner man göra just på den ena helgen!

Kurser arrangeras i en rymlig välutrustad verkstad. Kurserna vänder sig till nybörjare som vill prova på grunderna och olika avancerade tekniker. Kurserna tar upp silversmide, emaljering, modellering i vax, förgyllning, keum-boo.


 Silver är ett populärt och lätt material att jobba i. Det är en speciell känsla i att se hur ädelmetallen formas och blir till ett fint smycke. 

Under kursen går vi igenom grundläggande moment: Såga, fila, smida, borra, löda, slipa, polera, mm.

Vi börjar med att tillverka en slät ring och ett enklare hänge som involverar alla grundläggande tekniker inom smyckes smide.

Upplägg
Gruppen består av max 4 - min 3 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Inledningsvis går vi igenom utrustningen i smedjan, säkerhetsföreskrifter m.m.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer för silver (20 kr/g, en ring kan väga 3-10 g ).

På emaljering och keum-boo kurser lägger vi 200 kr extra.

Fika
Kaffe/te, vatten/saft och kakor ingår.
Pris helgkurs 2 dagar 10:00-17:00   1800 kr /person 
Pris kväll 17:00-20:00                         450 kr/person
Pris 1 dag   10:00 - 17:00                   1000 kr/person
 Vill du lära dig skapa en egen ring eller ett annat smycke från grunden, så är detta ett gyllene tillfälle. Det krävs inga förkunskaper för att skapa något eget, däremot kunskaper kommer med erfarenhet. Välkomna till en skapandes värld!

På kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Du kommer att arbeta med filning, sågning, lödning och materialförflyttning. Nybörjare börjar med att göra ett mindre föremål, exempelvis ett smycke. Lämpligt som första projekt är att göra en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment inom silversmide. Du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg (exempelvis av stenar).

På våra kurser i silversmide designar och skapar du dina egna smycken eller större föremål, så kallade corpus, i silver. Förverkliga dina idéer på en kurs i silversmide! Du kan även arbeta i andra metaller eller kombinera dina objekt med andra material som stenar, plast, pärlor.

ONLINEBOKNING

Boka plats i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.